Japan video diary 3

Työskentelen Japanissa 11.11-17.12.2008. Teen tältä ajalta työskentelystäni lyhyitä videopäiväkirjoja. Osa 3.

Tanssijoiden vähäinen englanninkielen osaaminen ja sanavarasto rajoittavat sanallista kommunikaatiota, joten paljon hämmennystä on välillä ilmassa. Muodostamme omaa yhteistä ele-liike-sanastoamme ja meille on kehkeytymässä omanlainen kommunikaation tapa.


 

Residenssi Yokohamassa alkoi 19.11.2008 Residenssi päättyy work-in-progress esitykseen. Työskentelen residenssissä Yokohamassa kolmen tanssijan kanssa: Kanae Maezawa (Japani), Haruka Toda (Japani) ja Park Eun Young (Korea). Työskentelemme arkisin päivittäin klo 10-17.

Ensimmäisen viikon ajan olemme työskennelleet kehoa yhdistävien liiketeemojen parissa. Olemme etsineet pään ja lantion suhdetta liikkeessä, hengityksen yhteyttä liikkeeseen, selkärangan sekä kehon diagonaalisuuntaista liikettä. Lisäksi olemme tehneet erilaisia liikekokeiluja minua kiinnostavista liiketeemoista, joita ovat tällä hetkellä: fokus, kaatuminen ja puheen eleet.

Tanssijat ovat keskenään hyvin erilaisia, heillä on erilaiset taustat ja ymmärrys tanssista. Tanssijoiden vähäinen englanninkielen osaaminen ja sanavarasto rajoittavat sanallista kommunikaatiota, joten paljon hämmennystä on välillä ilmassa. Olemme kuitenkin pyrkineet keskustelemaan. Muodostamme samalla omaa yhteistä ele-liike-sanastoamme ja meille on kehkeytymässä omanlainen kommunikaation tapa.

Japan diary 3

Sari Palmgren työskentelee freelance-koreografina ja -tanssijana mm. Z-Score-koreografikollektiivissa. Hän on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta 2004.