Liikekieli.com lopettaa toimintansa

Julkaistu 13.6.2023

TIEDOTE

Tanssin verkkolehti Liikekieli.comia julkaiseva Tanssin Liikekieli ry on päätetty lakkauttaa. Lopettamispäätöksen teki yhdistyksen vuosikokous hallituksen ehdotuksen perusteella. Liikekieli.com julkaisee viimeiset artikkelit kesän 2023 aikana. Yhdistyksen toiminta lakkaa vuoden 2023 lopussa.

Toiminnan päättymisen taustalla on taloudellisten toimintaedellytysten puute, johon ei ole löytynyt kestävää ratkaisua aktiivisista yrityksistä huolimatta. Yhdistyksen hallitus julkaisi 20.3.2023 Liikekieli.comin verkkosivuilla kirjoituksen Tanssin verkkolehti Liikekieli.com pohtii toimintansa edellytyksiä, jossa lopettamispäätökseen johtavia syitä on avattu laajemmin.

Vuonna 2004 perustetun verkkolehden yli 1600 artikkelia sisältävä arkisto pitää sisällään merkittävän otannan suomalaisen tanssitaiteen lähihistoriaa. Artikkeliarkisto tullaan säilyttämään ja se tulee jatkossakin olemaan lukijoiden saatavilla. Eri arkistointimahdollisuuksia selvitetään parhaillaan. Lehden verkkosivu pyritään pitämään auki ainakin vuoden 2023 loppuun saakka, mahdollisuuksien mukaan pidempäänkin. Arkistoinnin etenemisestä tiedotetaan lisää syksyllä.

Liikekieli.com on 19 toimintavuotensa aikana kasvanut keskeiseksi suomalaisen tanssitaiteen ja -journalismin toimijaksi. Lehden erityispiirteenä on alusta asti ollut taiteilijalähtöisyys ja saavutettavuus: Liikekieli.comiin on voinut kirjoittaa matalalla kynnyksellä ja sen koko sisältö on ollut maksutta luettavissa lehden verkkosivuilla. 

Liikekieli.comin toiminnan loppuminen on surullista ja iso menetys tanssin kentälle. Toisaalta se tekee näkyväksi, millaisia seurauksia rahoitusleikkauksilla ja lyhytjänteisellä rahoituspolitiikalla konkreettisesti on. Kun resursseja ei ole, vastuullisin ratkaisu on toiminnan lopettaminen. 

Yhdistyksen hallitus haluaa kiittää kaikkia lehteen kirjoittaneita ja sen parissa työskennelleitä sekä lehden lukijakuntaa. Olemme ylpeitä Liikekieli.comin 19-vuotisesta taipaleesta, jonka osa olemme saaneet olla. 

 

 

Lisätietoja: 

Liikekieli.comin päätoimittaja Outi Markkula
info.liikekieli@gmail.com

 

Artikkelikuva Pixabay