Merkintöjä: Ajassa taaksepäin

Panu Varstala – Kirjoitin Liikekieli.comiin noin vuosi sitten 28.10.2004: ”Syksy on ollut varsin täyteläistä tanssin opiskelua: mukavia ihmisiä, uusia tapoja liikkua ja lukuisia hien kastelemia treenivaatteita.” Varis raakkuu Hakaniemen torilla samaa lauluaan kuin vuosi sitten.


Kelloja siirrettiin ja syksyn tummuus tulvii ikkunoista. Viime viikon syysloma piristi kummasti. Luulin. Nyt minulla on virtaa vaikka mihin. Olin väärässä. Tänään, maanantaina, olen tanssinut vasta päivän loman jälkeen ja olen väsynyt. Kuinka jaksan vielä seuraavat kuusi viikkoa?

Vietin syyslomaa pääasiassa Jyväskylässä. Päijänteen maisemat ja luonnon värikäs riemu tuulivat läpi kehon ruokkien sielua aamupalapöydässä. Loman parasta ja kummallisinta antia oli mitääntekemättömyyden autuus ja hankaluus. Välillä huomasin nauttivani sohvasta kirjan kanssa ja toisinaan sama sohva sai sydämeni sykkimään tekemättömyyden puutteesta.

Tänään jatkuivat Tero Saarisen harjoitukset. Hän tekee kurssillemme teoksen, jonka ensi-ilta on ensi tammikuussa. Saarisen liikemateriaali on kuin herkullinen leivos – niin syötävän näköinen ja maultaan makoisa mutta samalla reseptiltään haasteellinen. Perusaineista ja rakenteista ei voi tinkiä, koska tinkiessä huomaa, että lopputulos on joko vailla makua tai näköä.

Kirjoitin Liikekieli.comiin noin vuosi sitten 28.10.2004: ”Syksy on ollut varsin täyteläistä tanssin opiskelua: mukavia ihmisiä, uusia tapoja liikkua ja lukuisia hien kastelemia treenivaatteita.” Varis raakkuu Hakaniemen torilla samaa lauluaan kuin vuosi sitten. Olen varis.

Panu Varstala, kuva Laura MalmivaaraMerkintöjä-palstalla Panu Varstala kirjoittaa elämästään ja ajatuksistaan Teatterikorkeakoulun Tanssitaiteen laitoksen opiskelijana.

panu.varstala@teak.fi

Kuva: Laura Malmivaara