Liikekieli.com:in tekniikalla uudet tuulet

Olemme toimittajien iloksi päivittäneet verkkolehtemme taustalla hyrräävää tekniikkaa tämän päivän vaatimusten mukaiseksi. Samalla otamme käyttöön mm. lastenkirjallisuudesta tutun kuvittajan Elina Johannan piirrokset elävöittämään ilman kuvaa julkaistavia artikkeleitamme. Ja kunhan tekniikasta vastaavamme kerkiää, niin Elinan kuvat pääsevät myös kaunistamaan verkkolehtemme taustakuvaosastoa.

Kolme hyvää asiaa muutoksessa

  1. Uusi ulkoasu ei enää piilota sisältöä (niin paljoa) kuin edeltäjänsä.
  2. Käytettävyys päivittyy tämän päivän vaatimuksiin. Nyt pitäisi olla helpompaa tai luontaisempaa esim. artikkelin klikkaaminen auki sen omasta otsikosta.
  3. Toimitettu etusivu tarjoaa uusimmat uutiset niille sopivalla arvokkuudella vanhan kilometripitkän listauksen sijasta.

Muutoksen kolme heikkoa kohtaa

  1. Vanhojen artikkeleiden osoitteet muuttuvat. Jos sinulla on ollut linkityksiä Liikekieli.com:iin, niin ne eivät enää toimi. Myös Googlen linkitykset artikkeleihimme ovat hetken aikaa rikkinäisiä.
  2. Muutoksen jälkeen jotkin paikat ovat rempallaan ja uudet toiminnallisuudet hioutuvat uudenkarheudestaan käytettävimmiksi, kun saamme lisää kokemusta niistä. Katsomme suurennuslasilla uusien uutisten projektoria ja kehitämme sitä parhaamme mukaan. Tämän lisäksi osa ohjelmistoista on vielä lokalisoimatta suomeksi ja kaikki kuvat eivät välttämättä toimi. Vuodenvaihteeseen mennessä pitäisi vanhojenkin artikkeileiden toimia hyvin sekä englantia sisältävän sekakielen olevan historiaa.
  3. Jos jostain syystä uusi toimitettu etusivu ei palvele sinua haluamallasi tavalla, vaan pidit vanhasta enemmän, niin ota käyttöön uutissyötepalvelumme. Antamalla osoitteen www.liikekieli.com/feed joko älypuhelimesi uutislukijalle tai esim. Google Reader-palvelulle, niin saat palveluusi tai kännykkääsi viimeisimmät Liikekieli.com:in artikkelit juuri haluamallasi tavalla.