Writing Movement -kirjoitustyöpajaan avoin haku käynnissä

Liikekieli.com hakee nyt osallistujia ensi syksynä järjestettävään Writing Movement -kirjoitustyöpajaan. Kirjoitustyöpajassa syvennytään tanssitaiteen moninaisuuteen kirjoittamisen ja eri näkökulmien kautta.

Liikekieli.com on mukana kansainvälisessä Writing Movement -hankkeessa, jonka tarkoituksena on edistää tanssikirjoittamista ja haastaa sen rajoja. Hanke on osa Baltian ja Pohjoismaiden nykytanssin ammattilaiskentän verkostoitumista edistävää Kedja -hanketta.

Kirjoitustyöpajaan mahtuu kymmenen osallistujaa, joiden toivotaan olevan kirjoittamisen tai tanssitaiteen ammattilaisia tai opiskelijoita. Työpajan tavoitteena on luoda keskustelua ja dialogia kirjoittajien ja taiteen tekijöiden välille. Työpajaa vetää toimittaja Raisa Rauhamaa.

Työpaja koostuu viidestä tapaamiskerrasta, kirjoitustehtävistä ja palautteenannosta. Työpajan osallistujat kokoontuvat Helsingissä kerran kuussa, lauantaisin kello 10-15. Tapaamiskertojen teemat ja puhujat ovat:

21.9. Tanssikritiikki. Alustajina tanssikriitikko ja -kirjoittaja, Tanssin Tiedotuskeskuksen tiedottaja Piia Ahonen sekä tanssitaiteilija ja kuraattori Johanna Tuukkanen.

19.10. Taiteilijapuheenvuorot. Alustajina pukusuunnittelija Karoliina Koiso-Kanttila, valosuunnittelija Mia Kivinen sekä äänisuunnittelija Tuuli Kyttälä.

9.11. Teoreettinen näkökulma. Alustajina tanssintutkijat Johanna Laakkonen ja Riikka Korppi-Tommola.

14.12. Yleisötyö ja tanssi, joka ei tapahdu näyttämöllä. Alustajina Zodiakin yleisötyövastaava Katja Kirsi ja tanssija-tutkija, yhteisötanssitaiteilija Kirsi Heimonen.

Tammikuu 2014: Kokoava keskustelu. Annetaan palautetta viimeisistä kirjoituksista ja koko työpajasta.

Tapaamiskerroilla kahden tunnin ajan syvennytään kyseisen kerran teemaan ja toisen kahden tunnin ajan keskustellaan kirjoituksista. Osallistujista muodostetaan syksyn ajaksi kirjoittaja-taiteilija -työskentelyparit, jotka sitoutuvat antamaan toinen toisilleen palautetta työpajan kirjoitustehtävistä. Kaikki kirjoitukset julkaistaan Liikekieli.comissa, joten keskustelua teksteistä käydään myös verkkolehden sivuilla. Keskustelun ja eri näkökulmien kautta tarjotaan kirjoittajille ja taiteilijoille tapoja lähestyä tanssitaidetta ja avata sitä kirjoittamalla myös muille.

Hakemukset pyydetään lähettämään 31.5. mennessä sähköpostitse Veera Lambergille (tiedot alla). Kerro vapaamuotoisessa hakemuksessasi, miksi haluat kirjoittaa tanssista ja osallistua tähän työpajaan. Liitä mukaan CV:si sekä kirjoittamasi muutaman lauseen esittely/käsiohjelmateksti jostakin näkemästäsi tanssiteoksesta.

Työpajan hinta on 70 euroa. Valinnasta ilmoitetaan kaikille hakijoille kesäkuun loppuun mennessä.

Lisätietoja täältä tai:

Veera Lamberg/ Liikekieli.comin päätoimittaja, hankekoordinaattori

050 5448104

veera.lamberg@liikekieli.com

Samuli Roininen ja Jenni Sainio keskustelevat Tanssivirtaa Tampereella -festivaalilla tanssikirjoittamisesta Wiriting Movement -hnakkeeseen kuuluvassa paneelikeskustelussa. Kuva Anniina Kumpuniemi.
Samuli Roininen ja Jenni Sainio keskustelevat Tanssivirtaa Tampereella -festivaalilla tanssikirjoittamisesta Wiriting Movement -hankkeeseen kuuluvassa paneelikeskustelussa. Kuva: Anniina Kumpuniemi.