Vuosikokousterveisiä lukijoille ja kirjoittajille

Verkkolehteä julkaisevan Tanssin Liikekieli ry:n vuosikokous, keskustelutilaisuus ja illanvietto vetivät hyvin ihmisiä paikalle, ja tunnelma oli mukava. Saimmekin runsaasti ideoita videomateriaalin hyödyntämiseen ja julkaisemiseen keskustelutilaisuuden kautta. Kiitos M.A.D. Tanssimaistereille ja Loikka -tanssielokuvafestivaalille hyvästä yhteisillasta.  Jatkakaamme yhteistyön rakentamista ja ylläpitämistä eri tanssin toimijoiden kanssa – se on selvästi tehokas tapa luoda hyvää synenergiaa ja uusia näkökulmia!

Vuosikokous valitsi yhdistyksen hallitukseen kaksi uutta jäsentä: Ylessä toimittajana työskentelevän Liisa Vihmasen sekä tuoreen filosofian maisterin Saara Moision. Puheenjohtajana jatkaa Veera Lamberg ja sihteerinä Tiia Lappalainen, varapuheenjohtajaksi valittiin Elise Malmivirta ja rahastonhoitajaksi Saara Moisio. Hallituksen muut jäsenet ovat Aleksi Ceder, Maija Halinen (varajäsen) ja Matleena Ikola (varajäsen).

Keskustelutilaisuudessa pohditutti  yleisesti myös se, mikä on verkkolehtemme kohdeyleisö. Haluammeko toimia nimenomaan foorumina, jossa jaetaan asioita ammattilaisten kesken, vai pyrimmekö avaamaan tanssitaidetta yleisölle, satunnaisellekin katsojalle. Edelleen olen sitä mieltä, ettei meidän tarvitse tehdä valintaa näiden kahden väliltä. Liikekielen perusajatukseen on alusta asti kuulunut toimia tanssista kiinnostuneiden kohtauspaikkana, jossa tärkeässä asemassa on ollut keskusteluyhteyden ja jakamisen mahdollistaminen tanssin ammattilaisten kesken. Se on ollut piirre – ja tulee olemaan myös jatkossa – joka tekee julkaisusta ainutlaatuisen Suomessa.  Kuitenkin on mielestäni muistettava, että tanssitaide harvoin (jos koskaan) toteutuu ilman kohtaamista yleisön kanssa.

Voidakseen rakentaa elävää, avointa, moninaista ja rajoja rikkovaakin taidetta ei taideyhteisö voi sulkeutua kokonaan omaan kuoreensa. Myös taiteilijoiden on oltava kiinnostunut yleisöstä ja yleisön taiteilijoista. Siksi rohkaisisinkin kaikenlaiseen vuoropuheluun verkkolehden rajapinnalla. Näen työmme myös eräänlaisena tanssitaiteen yleisötyönä, josta parhaimmillaan hyötyvät kaikki osapuolet – kaikki omista näkökulmistaan.

Kuvassa vasemmalta oikealle Maija Halinen, Veera Lamberg, Elise Malmivirta, Thomas Freundlich. Kuvaaja Aleksi Ceder.

 

Keskustelutilaisuuden jälkeen teimme yhdessä myös tanssivideon, jonka tarkoituksena oli demonstroida videomateriaalin tekemisen ja jakamisen helppoutta. Tuloksen taiteelliseen arvoon saa vapaasti suhtautua kriittisesti, mutta ainakin se on todiste taas yhdestä hyvästä ja tarpeellisesta verkostoitumisillasta tanssin ystävien kesken.

We Were Here – a collaborative mini flashmob dance film

Veera Lamberg

Päätoimittaja

Tanssija ja tanssin sekatyöläinen