Vuoden tanssikuva 2008 -kilpailun säännöt

Päivitetty 26.2.2008
Vuoden tanssikuva 2008 -kilpailun logo

TIEDOKSI TOIMITUKSILLE: Korkearesoluutioiset lehdistökuvat Vuoden tanssikuva -kilpailun voittajatöistä ovat ladattavissa osoitteessa:
https://www.liikekieli.com/tanssikuva/2008

HUOM: Kuvagallerian katseluun suosittelemme Internet Explorer (PC)- tai Safari (Mac) -selaimia.

Vuoden tanssikuva -valokuvauskilpailun tulokset on julkistettu.


Ensimmäistä kertaa järjestetyn kilpailun tarkoituksena oli tehdä tunnetuksi maamme tanssikuvausta ja edistää tämän valokuvausmuodon kehitystä. Kilpailussa myönnettiin 1.–5. palkinnot sekä Tanssisalama-kunniamaininta. Palkintojen kokonaissumma on 2500 euroa.

Vuoden tanssikuva 2008 -kilpailuun saapui 195 kuvaa 81 osallistujalta. Kilpailutöissä olivat edustettuna nykytanssin ja baletin lisäksi niin kilpa-, seura-, yhteisö- ja lastentanssikin kuin puhtaasti visuaaliset kuvakokeilut.

Vuoden tanssikuva 2008 -pääpalkinnon sai Taika Ilolan kuva ”Butoperformanssi 1”, joka taltioi Liana Potilan butotanssiesityksen Helsingin Performancesirkuksessa. Tuomaristo kiitti kuvassa sen väritystä ja sommitelmaa sekä liikkeen ja katseen onnistunutta vangitsemista. Voittajaotoksen katsottiin toimivan erinomaisesti sekä itsenäisenä taideteoksena että käyttökuvana.

Kilpailun toisen palkinnon sai Johanna Tirrosen kuva ”Amanda”, jossa tanssija-koreografi Eeva Muilu hyppää lennokkaasti kesäisen Seurasaaren miljöössä. Tuomariston mukaan kuvasta jäi mieleen erityisesti liikkeen riemu sekä tanssijan vahva läsnäolo.

Kolmas palkinto myönnettiin Leevi Lehtisen värikylläiselle ja persoonalliselle ennakkokuvalle Milla Virtasen koreografiasta Yo-Yi. Neljännen palkinnon puolestaan sai Eeva Hännisen kuva ”Sulamispiste”, jossa esiintyvät kilpatanssijat Adrienn Fitori ja Mikko Kaasalainen.

Viidennen palkinnon sai Petri Laitinen Kuopion kauppatorilla otetusta vauhdikkaasta hiphop-tanssikuvastaan. Kilpailun Tanssisalama-kunniamaininta myönnettiin Veikko Kankkusen intensiiviselle esityskuvalle flamencotanssija Eva Yerbabuenasta.

Ensimmäistä kertaa järjestetyn kisan suosio ylitti kaikki odotukset. Kilpailutöissä oli ilahduttavaa paitsi merkillepantavan korkea laatu, myös niiden laaja kirjo niin ilmaisukeinoissa kuin tanssin tyylilajeissakin. Tavoitteena on järjestää Vuoden tanssikuva -kilpailusta jokavuotinen tapahtuma, joka voitaisiin tulevaisuudessa järjestää entistä laajempana.

Kilpailun tuomariston jäsenet olivat tanssitaiteilija Jorma Uotinen, tiedotuspäällikkö Heidi Almi, multimediataiteilija Marita Liulia, valokuvaaja Kari Kuukka ja tanssija Valtteri Raekallio. Arviointivaiheessa tuomariston tiedossa oli kustakin kuvasta vain kuvaajan sille antama nimi.

Vuoden tanssikuva 2008 -kilpailun yhteistyökumppanina toimii Suomen Kansallisooppera. Voittajatyöt sekä poimintoja muista kilpailukuvista on esillä Kansallisoopperan lämpiössä pidettävässä näyttelyssä Jorma & Jorma -nykytanssi-illan esityskauden ajan 29.2.–1.4.2008.

Siirry kilpailun web-galleriaan

Vuoden tanssikuva 2008 -kilpailu on toteutettu Uudenmaan taidetoimikunnan tuella.

Kilpailun säännöt