Vuoden 2011 Tanssikuvakilpailun yleisöäänestyksen voittaja selvillä!

Viime vuoden lopulla järjestetyn Vuoden 2011 Tanssikuvakilpailun yleisöäänestyksen voittaja on Mikko Henrik Huotarin teos Heiluri. Yleisö sai äänestää suosikkiansa äänestysgalleriassa helmikuun 2012 loppuun asti. Yhteensä ääniä annettiin yli 1200.

– Tämä on toinen kuva kuvasarjasta, jossa tanssija keinuu unenomaisissa tunnelmissa. Halusin eristää tanssijan onnellisuuden hänen keinuessaan omassa maailmassaan, kertoo Mikko Henrik Huotari kilpailutyöstään.

"Heiluri", kuvaaja Mikko Henrik Huotari, tanssija Henna Matanuska

Kilpailun parhaimmistosta näyttely

Kilpailun parhaimmistoon pääsee nyt tutustumaan Hetki Tanssille -näyttelyssä, joka avautuu yleisölle Helsingin kulttuurikeskus Stoassa 27.3.2012. Näyttely on avoinna aina Tanssin päivään, 29. huhtikuuta, asti. Kesällä näyttely nähdään myös Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalilla 14.–20.6. 2012.

Kaikkiaan 255 kilpailuun osallistuneesta kuvasta näyttelyyn on valittu viisitoista teosta, jotka edustavat monipuolisesti tanssi- ja valokuvataiteen kirjoa.

– Kilpailuteoksista näkee hyvin tanssin monipuolisuuden ja toisaalta myös sen, miten tanssiminen ei ole ikään sidottua. Työt esittelevät eri tanssin muotoja baletista hiphoppiin, ja tanssijoita vauvasta vaariin. Näyttelyyn valikoitui kaikkein tiheätunnelmallisimmat kuvat, joissa jotenkin tuntuu kiteytyvän tanssin taika ja fyysisyys. Kuvat edustavat sekä perinteistä esityskuvausta että kokeellisempia otoksia. On hienoa, että yleisöllä on nyt mahdollisuus tutustua näin monipuoliseen näyttelyyn, sillä tanssikuvaus jää yleensä liian vähälle huomiolle niin omana taidemuotonaan kuin tanssitaidetta upeasti esiin tuovana välineenä, toteaa Liikekieli.comin päätoimittaja Veera Lamberg.

Viidentoista teoksen joukossa on voittajakolmikko sekä kaksi kunniamaininnan saanutta teosta. Lisäksi näyttelyssä on esillä myös yleisön äänestämä tanssikuvasuosikki.

Näyttelyn teokset ovat kilpailun tuomariston valitsemia. Vuoden 2011 Tanssikuvakilpailun tuomaristossa olivat mukana valokuvaaja, valokuvataiteilija Stefan Bremer, valokuvaaja Sami Kero, koreografi, tanssitaiteen akateemikko Marjo Kuusela sekä tanssija Valtteri Raekallio.

Kilpailun voitti jyväskyläläisen valokuvaajan Jouni Kallion teos Harjoituksen satoa.

Vuoden Tanssikuva -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008. Liikekieli.com järjestää kilpailun joka kolmas vuosi, seuraavan kerran vuonna 2014.

Kaikki kilpailukuvat ja kuvaajien nimet ovat nähtävissä internet-galleriassa täällä.

Kaikki voittajakuvat ja tuomariston perustelut löytyvät täältä.