Vangitsevia valokuvia Pyhäjärvellä

Valtteri Raekallio – Tanssifestivaaliviikolla on Pyhäjärvellä tarjolla muutakin kulttuuria. Kristian Tapaninahon Kaupunkimaisemia -valokuvanäyttelyssä voimakas luonnonvalo värjää arkisista englantilaiskortteleista lähes epätodellisen dramaattisia.


Kristian Tapaninahon Kaupunkimaisemia oli vaikuttava sarja suurikokoisia väritulosteita, joissa voimakas luonnonvalo värjää arkisista englantilaiskortteleista lähes epätodellisen dramaattisia. Auringon nousun tai laskun valo sekoittuu katujen nitraattilamppuihin heijastaen tiiliseinille ja märälle asfaltille elokuvamaisen tunnelman. Pysähtyneet kuvat tyhjistä ja hiljaisista kaduista jättivät minut kuin odottamaan kohtausta, jonka olisi määrä sijoittua tähän arkiseen mutta vahvasti estetisoituun miljööseen.

Oli mukavaa sattumalta kulkeutua pienellä paikkakunnalla omaehtoisesti toteutetun näyttelyn avajaisiin. Taisin tosin olla paikalla ainoa vieras, joka ei ollut sukua taiteilijalle. Ehkäpä viikon aikana myös muu tanssiyleisö löytää Kaupunkimaisemia-näyttelyn.

Kristian Tapaninahon Kaupunkimaisemia vain lauantaihin 30.7.2005 asti klo 11-17 Asematie 2, Pyhäjärven Sanomien talo

Valtteri Raekallio

Kirjoittaja on Helsingissä asuva freelance-tanssija. Hän toimii Liikekieli.comin päätoimittajana.