Tervetuloa Esitysliike-seminaariin 8.-9.4.2017!

Esitysliikkeessä tuomme yhteen Liikekieli.comin, esitysradion ja Esitys-lehden tekijöitä.  Keskustelemme esitysten dokumentaatiosta, julkisesta, taideteoksia koskevasta puheesta ja sanojen ruumiillisuudesta. Miten ylläpitää avointa keskustelua taiteesta? Kirjoitamme ja puhumme yhdessä, jotta jakaisimme. Työpajat ja keskustelut ovat osallistujille ilmaisia ja kaikille avoimia.

 

LAUANTAI 8.4.

TYÖPAJA 1: Mira Kautto (esitysradio) ja Pilvi Porkola (Esitys-lehti)

Kirjoittamisesta klo 10-13

Mira puhuu intohimostaan suoraan keskusteluun ja läpinäkyvyyteen. Hän on muun muassa lähestynyt kollegoita kirjeillä reflektoidakseen näiden teoksista nousseita kysymyksiä. Onko tämä tunkeilevaa vai omistautuvaa? Mitä yksittäinen taiteilija saa sanoa toisen teoksesta? Pilvi puhuu esityksistä kirjoittamisesta. Miten kirjoitan? Mistä kirjoitan? Miten lähden tuottamaan tekstiä/ajatuksia/mielipiteitä/ja analyysejä? Kumpikin jakaa tekstin tuottamisen metodejaan osallistujien kanssa ja inspiroi heitä kirjoittamaan.

LOUNAS (omakustanteinen)

TYÖPAJA 2: Tuomas Laitinen (esitysradio/Esitys -lehti) ja Janina Rajakangas (esitysradio/Liikekieli.com)

Merkityksestä klo 15-18

Janina ja Tuomas pohtivat osallistujien kanssa erilaisten tapojen, asenteiden ja lähtökohtien vaikutusta esityksiä ympäröivään kieleen. Työpajassa tarkastellaan sanallistamisen kirjoa ja mahdollisuuksia: millaista puhetta esimerkiksi kriittinen, kokemuksellinen, teoreettinen, yksityiskohtiin tarttuva, keskusteleva, virheitä etsivä, vittumainen tai suopea lähestymistapa synnyttää. Etsimme ymmärrystä siitä, miten esityksistä käytävässä keskustelussa käytetään valtaa ja miten haluaisimme sitä käyttää. Kuvittelemme taidekeskustelun loistavaa tulevaisuutta. 

 

SUNNUNTAI 9.4.

Brunssi klo 11-13

Vegaanibrunssi, jonka aikana vapaata puhetta eilisen tuottamista teksteistä ja ajatuksista. Keskustelua vetää Janina Rajakangas. Puhetta myös Liikekieli.comin uudesta tanssitaiteilijoiden blogista, joka käsittelee 2000-luvun kehollisuutta, taitoa ja kysymystä uusista paradigmoista.

 

Seminaariin voi osallistua joko yksittäisiin osioihin tai koko viikonloppuun. Pyydämme ennakkoilmoittautumisia. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: janina.rajakangas@googlemail.com

Tapahtumapaikka: Koneen Säätiön Kamari, Tehtaankatu 21 B 45, 5. kerros, Helsinki

 

Seminaarin sisältöä julkaistaan Liikekieli.comissa. Seminaaria tukee Koneen Säätiö.