Tanssin Tietokanta

Liikekieli.comin Suomalaisen tanssin lähihistoria -hanke on vielä kesken. Päivitämme sivun vuoden 2011 loppuun mennessä.

 

Tietoa hankkeesta:

Liikekieli.com on aloittanut tanssin tietokantahankkeen, jolla pyritään tekemään suomalaisen tanssin lähihistoriaa näkyväksi noin kolmenkymmenen viime vuoden ajalta. Ensimmäinen materiaalihaku on julistettu alkaneeksi 15.7.2011. Haku kestää 30.9.2011 asti.

Uusi tanssin tietokanta verkkoon

Tanssin Liikekieli ry:n ylläpitämä verkkolehti Liikekieli.com on aloittanut tanssin tietokantahankkeen. Tietokanta tullaan julkaisemaan kaikille avoimeksi verkossa vuoden 2011 loppuun mennessä. Tietokantaan kerätään suomalaisesta tanssista kirjoitettua materiaalia, jota ei vielä ole kaikkien saatavilla: esimerkiksi käsiohjelmatekstejä, esseitä, haastatteluja, lopputöitä, vuosikertomuksia, strategioita, työpäiväkirjoja. Hankkeen rahoittajana toimii Suomen Opetus- ja Kulttuuriministeriö.

Hankkeen visiona on tehdä suomalaisen tanssin lähihistoriaa näkyväksi verkkoon noin kolmenkymmenen viime vuoden ajalta. Materiaalin digitoiminen ja arkistoiminen tulee olemaan vuosien mittainen talkoohenkinen työurakka, johon Liikekieli pyrkii antamaan alkusysäyksen. Verrattain nuori taiteenalamme tuntuu historiattomalta suureksi osaksi siitä syystä, ettei aineistoa sen lähihistoriasta ole yleisesti saatavilla. Tarkoituksena on luoda alku sille, että tanssista kiinnostuva ihminen pystyisi muodostamaan syvällisen ja laajan kuvan maamme tanssitaiteesta mahdollisimman helposti.

Kuinka toimia?

  1. Selvitä teoksesi julkaisuoikeudet: varmista, että sinulla on oikeus antaa tekstisi uudelleenjulkaistavaksi.
  2. Oikolue tekstisi vielä kerran.
  3. Saata aineistosi digitaaliseen muotoon (pdf/rtf/doc/docx). Ongelmatapauksissa ota yhteyttä hankkeen järjestäjiin.
  4. Tilaa lisenssisopimus sekä teostietolomake hankkeen järjestäjiltä.
  5. Postita allekirjoitettu sopimus sekä täytetty teostietolomake osoitteeseen:

Tanssin Liikekieli ry, PL  161, 00101 Helsinki

Lähetä aineistosi tai linkki, josta teksti löytyy, osoitteeseen toimitus(ät-merkki)liikekieli.com

Tanssin Liikekieli ry:n toiminta edistää taidetanssin asemaa

Hankkeen toteuttajana toimiva Tanssin Liikekieli ry:n tarkoituksena on taidetanssin ja sitä lähellä olevien kulttuurinalojen tuntemuksen ja arvostuksen edistäminen. Lähes kuusivuotisen toimintansa aikana Tanssin Liikekieli ry:n julkaisema Liikekieli.com on kartuttanut verkkoon yli 1100 tanssiartikkelin kokoelman, joka on ilmaiseksi kaikkien käytössä. Verkkolehti julkaisee teosarvioita, kolumneja, esseitä ja muita kirjoituksia sekä entistä laajemmin myös monipuolista video- ja kuvasisältöä. Liikekieli.com on lisäksi ajankohtaisen kulttuurikeskustelun foorumi.

Lisätietoja hankkeesta:

Veera Lamberg: veera.lamberg(ät-merkki)liikekieli.com, puh. 0505448104

Anni Taskula: anni.taskula(at-merkki)liikekieli.com, puh. 0505338932

Tanssin Liikekieli ry:n toiminnanjohtajat