Tanssin Lähihistoria

[similetimeline]

Tuntuuko siltä, että kolme vuotta sitten koetun koskettavan tanssiesityksen ensi-ilta olisi ollut eilen? Jos käsiohjelma on hävinnyt, voi olla, että mistään ei enää löydy tietoa kyseisestä esityksestä. Tai kenties olet kiinnostunut sitä edeltäneestä luovasta prosessista, joka on kullan arvoinen tanssitaideteoksen syntymisen kannalta? Tanssin Lähihistoria -tietokanta on vastaus tähän tyhjiöön. Jätä sormenjälkesi tanssin lähihistoriaan, me säilytämme sen virtuaalisessa museossamme.

Haluamme tehdä näkyväksi ja tuoda kaikkien saataville esimerkiksi käsiohjelmatekstejä, tanssin kentän toimijoiden kirjoituksia omista tai kolleegoidensa töistä, lopputöitä, työpäiväkirjoja, tanssiryhmien ja -organisaatioiden vuosikertomuksia, strategioita… Tietokanta laajenee ja muotoutuu sen mukaan miten toimijat lahjoittavat meille materiaalia. Ole siis yhteydessä verkkolehden päätoimittajaan (veera.lamberg@liikekieli.com), mikäli haluat olla mukana hankkeessamme. Autamme parhaamme mukaan myös materiaalin skannauksessa.

Hankkeen rahoittajana on toiminut Suomen Opetus- ja Kulttuuriministeriö.

Juoksuta aikajanaa viemällä hiiren kursori sen päälle, pitämällä hiiren näppäin pohjassa ja ohjailemalla hiirtä vasemmalle (taaksepäin aikajanalla) sekä eteenpäin (eteenpäin aikajanalla).