Vuoden Tanssikuva

Vuoden Tanssikuva -kilpailun tavoitteena on tarkastella, miten tanssia valokuvataan tänä päivänä. Kilpailun avulla halutaan herättää kiinnostusta laajemmin tanssia kohtaan sekä innostaa katsojia ajattelemaan, mitä he katsovat tanssissa ja tanssikuvassa.

Vuoden Tanssikuva -kilpailu on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 2008 ja sen jälkeen joka kolmas vuosi.

 

Vuoden Tanssikuva 2008

Voittajat ja palkintoperustelut

Webgalleria kaikista kilpailukuvista

 

Vuoden Tanssikuva 2011

Voittajat ja palkintoperustelut

Webgalleria kaikista kilpailukuvista

 

Vuoden Tanssikuva 2014

Voittajat ja palkintoperustelut

Webgalleria kaikista kilpailukuvista

 

°°°°°°°°°

Vuoden tanssikuva 2014 -kilpailun säännöt

Tanssin verkkolehti Liikekieli.com (www.liikekieli.com) käynnistää jälleen Vuoden tanssikuva -valokuvauskilpailun. Tapahtuman tarkoituksena on tehdä maamme korkealaatuista tanssikuvausta tunnetuksi laajemmalle yleisölle sekä edistää tämän valokuvausmuodon kehitystä niin osana tanssialaa kuin itsenäisenä taiteenlajinakin.

Vuoden tanssikuva -kilpailun tavoitteena on

  • tarkastella, miten tanssia valokuvataan tänä päivänä
  • luoda uutta vuorovaikutusta valokuvaajien ja tanssikentän välille
  • innostaa katsoja ajattelemaan, mitä hän katsoo tanssissa tai tanssikuvassa
  • herättää laajempaa kiinnostusta tanssia kohtaan.

1.  Yleistä

1.1 Vuoden Tanssikuva 2014 on visuaalisesti korkealaatuinen tanssiaiheinen valokuva, joka ilmentää esimerkiksi tanssin emotionaalista ja liikkeellistä jännitettä.

1.2 Kuvan aihetta tai sen käsittelemää tanssin alaa ei ole tarkemmin rajattu.

1.3 Kilpailu on avoin kaikille suomalaisille tai Suomessa toimiville kuvaajille, ja siihen voi osallistua tanssikuvalla tai -kuvilla, jotka on otettu 1.11.2011 jälkeen.

1.4 Kilpailukuvien tulee olla osallistujan itsensä ottamia.

1.5 Kukin valokuvaaja voi osallistua kilpailuun niin monella kuvalla kuin haluaa.

 2. Arviointiprosessi ja kilpailukuvien toimitustapa

2.1 Kuvat vastaanottaa kilpailun sihteeri Veera Lamberg, joka toimittaa ne tuomariston arvioitaviksi anonyymeinä. Kilpailijoiden henkilöllisyys saatetaan tuomariston tietoon vasta kilpailutöiden arvioinnin päätyttyä.

2.2 Kilpailuun osallistuvat kuvat tulee lähettää sähköpostitse osoitteeseen tanssikuva(at)liikekieli.com ennen 15.10.2014 klo 24.00 Suomen aikaa.

2.3 Kilpailutyön ja ilmoittautumislomakkeen sisältävä sähköpostiviesti katsotaan vastaanotetuksi silloin, kun se on kirjautunut luettavassa muodossa kilpailun järjestäjän sähköpostiin ja osallistuja on saanut vahvistuksen osallistumisestaan.

2.4 Kilpailun sihteeri toimittaa kilpailuun osallistuvat kuvat tuomaristolle arvioitaviksi siten, että kuvien yhteydestä on poistettu muut lisätiedot paitsi kilpailutyön nimi.

3. Osallistumismaksu ja ilmoittautumislomake

3.1 Kilpailun ja sen valokuvanäyttelyn järjestelykulujen kattamiseksi peritään osallistumismaksu, joka on 10 euroa/kuva kultakin osallistujalta. Maksu tulee suorittaa ennen kilpailutyön/-töiden sekä ilmoittautumislomakkeen lähettämistä Tanssin liikekieli ry:n tilille FI44 8000 3710 0313 34. Maksun viestikenttään tulee lisätä tunnus ”Vuoden tanssikuva 2014, osallistumismaksu” sekä osallistuvan kuvaajan nimi ja kuvien lukumäärä.

3.2 Täytetty ilmoittautumislomake tulee lähettää samassa sähköpostiviestissä kilpailutöiden kanssa osoitteeseen tanssikuva(at)liikekieli.com ennen 15.10.2014 klo 24.00 Suomen aikaa.

4. Aikataulu

4.1 Kilpailuaika alkaa 1.9.2014 ja päättyy 15.10.2014.

4.2 Kilpailun voittajat julkistetaan marraskuussa 2014. Palkintojen julkistamisen jälkeen järjestetään näyttely kilpailun parhaimmistosta Helsingin kulttuurikeskus Stoassa joulukuussa 2014.

5. Tuomaristo

5.1 Kilpailussa palkittavat kuvat valitsee kilpailun tuomaristo, jonka jäsenet ovat valokuvauksen, viestinnän ja tanssitaiteen ammattilaisia.

5.2 Kilpailun järjestäjällä on oikeus esikarsintaan ennen kuvien toimittamista tuomareille.

6. Palkinnot

6.1 Kilpailussa myönnetään 1.–2. palkinnot.

6.2 Palkintojen kokonaissumma on 1 500 euroa. Palkinnot ovat:

Vuoden Tanssikuva 2014 -pääpalkinto 1 000 euroa

2. palkinto 500 euroa

6.3 Tuomaristo voi näiden palkintojen lisäksi myöntää harkintansa mukaan Tanssisalama-kunniamaininnan sekä mahdollisen lisärahapalkinnon valokuvalle, joka ei saa kilpailussa muuta palkintoa, mutta joka katsotaan erityismaininnan arvoiseksi taiteellisen omaperäisyytensä ja poikkeuksellisen laadukkaan toteutuksensa ansiosta.

6.4 Tuomaristo voi harkintansa mukaan poiketa yllä olevasta palkintojen jakokaavasta.

6.5 Tuomariston päätökset ovat lopullisia.

7. Tekniset vaatimukset ja rajoitukset

7.1 Kilpailutyöt voivat olla digitaali- tai filmitekniikalla kuvattuja.

7.2 Kuvat toimitetaan kilpailuun digitaalisessa muodossa sähköpostitse osoitteeseen tanssikuva(at)liikekieli.com

7.3 Kunkin kilpailutiedoston on oltava RGB-muotoinen JPEG- tai TIFF-tiedosto, jonka pikselikoko on kuvan pitkällä sivulla vähintään 3 000 pikseliä. Yksittäisen kuvatiedoston maksimikoko on 10 MB.

7.4 Kuvatiedosto sekä ilmoittautumislomake tulee nimetä seuraavan kaavan mukaisesti:

osallistujan_nimi_kuvannimi.(tiedostopääte)

esim: meikäläinen_matti_tanssin_huumaa.jpg

7.5 Mahdollisimman luotettavan sävytoiston varmistamiseksi suosittelemme kilpailutiedoston tallentamista Adobe RGB (1998) -väriavaruuteen.

8. Tekijänoikeudet

8.1 Kilpailutöiden tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla. Kilpailun järjestäjällä on oikeus ilman erillistä korvausta julkaista osallistuneet kuvat kilpailun web-galleriassa ja valokuvanäyttelyssä sekä sen tiedotuksessa, ja mahdollisten tulevien Vuoden tanssikuva -kilpailujen tiedotustarkoituksissa.

8.2 Valokuvanäyttelyä varten tehdyt kuvavedokset lahjoitetaan teosten kuvaajille näyttelyn päättymisen jälkeen.

8.3 Järjestäjällä on oikeus saattaa kilpailun voittaneet kuvat veloituksetta muiden tiedotusvälineiden käyttöön kilpailua koskevaa uutisointia varten.

8.4 Kuvaajan nimi ilmoitetaan kilpailutöiden käytön yhteydessä sekä web-galleriassa.

8.5 Kuvaaja vastaa siitä, ettei teos loukkaa kolmannen osapuolen (esim. koreografin tai tanssijan) tekijänoikeuksia eikä muita immateriaalisia oikeuksia. Toisin sanoen kuvaaja vastaa siitä, että hänellä on kuvassa esiintyvien tanssijoiden ja teoksen koreografin lupa osallistua kilpailuun ja mahdollisesti kilpailun parhaimmistosta koostettavaan valokuvanäyttelyyn.

9. Tiedustelut ja lisätiedot

9.1 Kaikki tiedot kilpailusta:

Kilpailun sihteeri Veera Lamberg

veera.lamberg(at)liikekieli.com

050 5448104

10. Sääntöjen päivitys

10.1 Ajantasainen ja voimassa oleva versio kilpailun säännöistä on aina saatavilla osoitteessa www.liikekieli.com/tanssikuva.

10.3 Mikäli sivustossa julkaistuissa säännöissä ilmenee teknisen virheen tai muun vastaavan syyn vuoksi eroavaisuuksia HTML-muodossa ja PDF-tiedostona julkaistujen sääntöversioiden välillä, PDF-tiedosto katsotaan päteväksi.