Seminaari kirjoittamisen roolista tanssitaiteessa Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalilla

Liikekieli.com järjestää yhteistyössä Itäisen tanssin aluekeskuksen ja Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin kanssa avoimen ammattilaisseminaarin tanssikirjoittamisesta. Seminaari on osa Writing Movement -hanketta, joka on yksi Pohjoismaita ja Baltian-maita yhdistävän Kedjan osahankkeista.

Samuli Roininen ja Jenni Sainio keskustelevat Tanssivirtaa Tampereella -festivaalilla tanssikirjoittamisesta Wiriting Movement -hnakkeeseen kuuluvassa paneelikeskustelussa. Kuva Anniina Kumpuniemi.

 

Seminaari järjestetään Sotkulla (Suokatu 42) sunnuntaina 16.6. kello 12-16.

Ohjelma:

12-13.30 Paneelikeskustelu, jonka alustavat toimittaja Hannele Jyrkkä ja tanssitaiteilija, kuraattori Johanna Tuukkanen. Keskustelua vetää toimittaja Raisa Rauhamaa, keskustelijoina tanssin ja kirjoittamisen ammattilaisia. Keskustelussa pureudutaan kysymyksiin, tarvitseeko tanssitaide kirjoittamista ja ketä tanssista kirjoittaminen palvelee.

13.30-14.00 Kahvitauko

14.00-16.00 Tanssikirjoittamisen workshop, ohjaajana Raisa Rauhamaa. Iltapäivän workshop-jaksossa tehdään kirjoitusharjoitus jostain Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin teoksesta. Tehtävänä on kirjoittaa lyhyt rajattuun merkkimäärään sidottu teksti nähdystä tanssiteoksesta. Tekstien pohjalta keskustellaan tanssikirjoittamisen ominaislaadusta ja erityispiirteistä.

Seminaariin voi osallistua myös osaksi päivää ja se on suunnattu sekä tanssin että kirjoittamisen ammattilaisille. Ilmoittautumiset Itäiseen tanssin aluekeskukseen 31.5. mennessä sähköpostitse itak(at)itak.fi.