Passato (Riikka T. Innanen), Grain (Sari Palmgren), Untitled (Heli Meklin) / Zodiak

Juha Harjunpää:Valaistus ja visualisointi Zodiakin yhteisillan voimatekijät
Tanssillisesti illan vahvin osuus oli GRAIN-teoksessa. Huolimatta musiikista, tai oikeastaan äänimaailmasta, tanssi oli mielenkiintoista.


Passato
Konsepti ja toteutus (tanssi, sanelukone, video): Riikka Theresa Innanen
Alkuperäinen filmi: Katharina Pöhlmann

Grain
Koreografia: Sari Palmgren
Tanssi: Sari Palmgren & Terhi Vaimala
Musiikki: Alwin Nikolas
Puvut: Ivana Helsinki
Valosuunnittelu: Jukka Huitila

Untitled
Koreografia, konsepti ja teksti: Heli Meklin
Tanssi: Katariina Karlsson ja Heli Meklin
Valot, kuva ja ääni: Riikka Vuorenmaa

Kaapelitehdas, Helsinki 23.09.2007


 

Valaistus ja visualisointi Zodiakin yhteisillan voimatekijät

Ilta alkoi varsin erikoisesti. Saimme kuulla nauhoitettua askeltamista tovin, kunnes aihe siirtyi videon välityksellä myös lattialle. Tanssijan liikesarjat olivat hillittyjä, arvatenkin kuvamaailmaan liittyviä. Videototeutus oli teoksen vahvuus tanssin jäädessä enemmän liikesarjoiksi. Kokonaisuudesta jäi vahva kokeellisuuden tuntu.

Tanssillisesti illan vahvin osuus oli GRAIN-teoksessa. Huolimatta musiikista, tai oikeastaan äänimaailmasta, tanssi oli mielenkiintoista. Se oli voimakasilmeistä ja ilmaisultaan vahvaa. Dueton tanssijat olivat tyyliltään varsin poikkeavat. Toisella vartalon ilmiömäinen joustava liikehdintä vei tanssia eteenpäin, toisella tanssijalla vastaavasti käden ja jalkojen yhteistyö. Koreografian kaksi eri linjaa sopivat tanssijoiden raameihin hyvin. Tanssiminen oli varmaa ja hyvin harjoitettua.

Illan päätti teos joka oikeastaan arvosteli jo itse itsensä. Tekstin huumori, ja varsinkin esittäjän osuus siinä, toimi loistavasti. Koreografian toistuvuus toimi kokonaisuudessa hyvin ja siirtyminen metsästyskohtauksiin oli luonteva. Katsoja johdateltiin oivasti lintumaailman äänin tanssin kautta pyssyn paukutteluun, jolloin jälleen toistuvuudella luotiin päättymätön draamakomedia. Lintuparat saivat kyytiä. Esityksen konsepti oli hauska, mittasuhteiltaan luonteva ja kehittyi hallitusti pitäen katsojan ohjaksissaan.

Juha Harjunpää

Kirjoittaja on siirtynyt tanssin ystäväksi Suomen Kansallisoopperan Alminsalin näyttämön kautta koreografi Sami Saikkosen ohjauksessa herra Greenin tanssiroolissa Jailhouse Rockin uusintaesityksessä 2006. Hän on myös erikoistunut neljän vuoden ajan ”kännykkäkriitikkona”; lähettäen tuoreeltaan ensi-illan nähtyään arvosteluja 20-30 teatterin ystävälle ja harrastajalle. Ammatiltaan kirjoittaja on meriupseeri.