Nykytanssia Huippuvuorten tuntureilla!

Ennakkomaistiaisia Svalbard Suite -työnimellä kulkevasta tanssilyhytelokuvasta, joka on tällä hetkellä editointivaiheessa ja valmistuu ensi kevääksi. Miljöö on hieman erikoisempi, sillä video on kuvattu Huippuvuorilla elokuussa 2008.

 


 

Svalbard Suite (työnimi)

Koreografia, tanssi ja videotuotanto Thomas Freundlich ja Valtteri Raekallio

”Tästä projektista riittäisi mielenkiintoisia anekdootteja vaikka millä mitalla. Harvoin esimerkiksi joutuu tanssia tehdessään miettimään samalla jääkarhuilta suojautumista! Huippuvuorilla tulee erityisen vahvasti pohtineeksi ihmisen ja luonnon suhdetta, sillä saaret ovat ainakin asuttujen alueiden lähellä ihmeellinen sekoitus villiä arktista luontoa ja rajuja jälkiä luonnonvarojen hyödyntämisestä. 50 vuotta sitten hitaasti uusiutuvaan turpeeseen painautuneet telaketjunjäljet näkyvät selvästi edelleen.

Tanssivideo hakee vielä lopullista muotoaan ja rakennettaan, mutta eristyneisyyden, hiljaisuuden ja valtavan tilan ajatukset tuntuvat nousevan esiin yhä uudelleen. Tunturinrinteiden ja merenrantojen lisäksi 1960-luvulla hylätty Grumantbyenin neuvostoliittolainen kaivoskylä tarjosi ainutlaatuiset puitteet näiden teemojen pohtimiselle tanssin muodossa.”

-TF & VR

Projekti on toteutettu Taiteen keskustoimikunnan ja Pohjoismaisen kulttuuripisteen tuella.