Merkintöjä: Mullistus

Panu Varstala – Rintakehäni ei ole ikinä liikkunut niin kuin Feldenkrais-kurssin jälkeen. Kun liikutan päätäni hitaasti, sen liike tuntuu mahassa. Vau!


Kesä on lopuillaan ja opiskelujen rutiinit lähtevät lentoon tuoreimmilla moottoreilla. Kokonaisuudessaan kesä meni mainiosti Kuopiossa ja Jyväskylässä tanssien sekä loppukesä lomaillen Helsingin Uimastadionin lempeiden laineiden lomassa.

Kuuma ja eksoottinen Kuopio oli mahtava kokemus. Improvisoimme pienellä ryhmällä VB-galleriassa ja esiinnyimme kurssimme kanssa torilla.

Carolyn Carlsonin kurssi oli kokemus, jota en unohda. Hän säteili pelkällä olemuksellaan. Mikä tekee toisesta esiintyjästä mielenkiintoisemman? Tämä kysymys ja sen pohdinta oli kurssin parasta antia. Katsoja sen tietää, mutta entä minä esiintyjänä? Teemu Kyytisen Thirsty sai kunnian lävähtää koreografiakilpailuissa. Täytyy myöntää, että vatsassa hieman hämmensi, kun raatilaiset tulivat Uotisen johdolla tervehtimään kilpailijoita.

Esitys meni hyvin ja seuraavana aamuna tajusin olevani Ari Nummisen harjoituksissa Jyväskylässä. Tanssiorkesteri Erfurt ja vapaat linnut lensivät Jyväskylän kesän festivaaleilla täysille katsomoille pariin otteeseen. Toivottavasti saamme esittää Nummisen teosta vielä jatkossa.

Feldenkrais = mullistus minun elämässäni. Kaikki vaikuttaa ja liikkuu. Rintakehäni ei ole ikinä liikkunut niin kuin Malcolm Manningin koulumme vapaavalintaisen kurssin jälkeen. Kun liikutan päätäni hitaasti, sen liike tuntuu mahassa. Vau!

Tero Saarisen Borrowed Light oli kokonainen: upea visuaalisuus (puvut, lavastus, valot jne.), mahtava kuoro ja vielä Saarinen loistavan ryhmänsä kera – hieno taideteos. Pina Bauschin esityksestä en oikein osaa sanoa mitään. Se oli mykistävän hieno.

Nyt reiteni rääkyvät ja mieleni on virkeän väsynyt. Järjestän TeaKin taidenäyttelyä näyttelijäopiskelija Toni Kamulan kanssa. Sivujuoni-näyttely on auki yleisölle 13.-25.9.2005 koulumme torilla ja Studio 1:ssä. Tervetuloa.

Panu Varstala, kuva Laura MalmivaaraMerkintöjä-palstalla Panu Varstala kirjoittaa elämästään ja ajatuksistaan Teatterikorkeakoulun Tanssitaiteen laitoksen opiskelijana.

panu.varstala@teak.fi

Kuva: Laura Malmivaara