Merkintöjä: Ensilumi

Panu Varstala – Vaalea harso peitti Kallion kadut ja ihmiset kulkivat aamuruuhkassa kuin valosuunnittelijan tai lavastajan uudessa aamukuvassa.


Teak 7. krs. klo 11.14. 15.11.2004

Myöhäinen syysloma on takana ja opinnot jatkuvat. Viikonlopun (12-15.11) kulttuuriannista haluan mainita ja suositella Kuutti Lavosen näyttelyä Didrichsenin taidemuseossa. Museon alakerran dokumentissa Lavonen puhuu ”herkkyydestä ja tahdosta” ennen työhuoneeseen menemistään. Mielestäni sanat sopivat varsin hyvin tanssin treenauksen ja teosten tekemisen yhteyteen.

Teak 7. krs. klo 11.40. 18.11.2004

Vaalea harso peitti Kallion kadut ja ihmiset kulkivat aamuruuhkassa kuin valosuunnittelijan tai lavastajan uudessa aamukuvassa.

Charnockin viisituntinen edessä ja ajatukseni sinkoilevat: vitun takareisi, taide, olut, väsymys, tanssi, teatteri, improvisaatio… Jäiköhän jääkaappiin omenamehua?

Helsinki Dance Companyn johtaja Nigel Charnock on pitänyt tämän viikon kurssia joka päivä kahdestatoista viiteen meidän vuosikurssille ja kolmelle näyttelijäpuolen opiskelijalle. Kurssi on ollut hyvä piristys syksyn opintoihin, vaikka viiden tunnin ponnistelujen jälkeen olo on kuin rusinalla – maukas mutta hyvin puristettu.

Miksei meillä ole enemmän yhteistyötä näyttelijöiden kanssa?

Teak 4. krs. klo 20.14. 18.11.2004

Kävin eilen katsomassa Marjo Kuuselan koreografian Murheellisten laulujen maa:

Hyvät muusikot ja tanssijat piristävät päivää kummasti.

Lähden kohta kotiin. Kömmin viidennen linjan ylös ja tervehdin Karhupuiston karhua. Ennen uutisia julkaisen Charnockin kurssilta eilisen tekstini:

”Olen Panu Antero Varstala. Synnyin 27. marraskuuta v. 1975 Jyväskylässä. Olen 185 cm pitkä ja massani on huikeat 73 kg. Tämän vuosituhannen alussa valmistuin kasvatustieteiden maisteriksi Jyväskylän opettajankoulutuslaitoksesta. Nyt olen tanssitaiteen 2. vuosikurssin opiskelija. Pidän mukavista ruokahetkistä ystävien seurassa. Rakastan luontoa ja vihaan ihmisten julmuutta. Soitellaan. Nimimerkillä: Olet sä mun ope?”

Ykkösen uutiset meni jo. Koska opintotukeni loppuu tulevana keväänä, korjaus edelliseen kaksitoista vaille yhdeksän koulun neljännen kerroksen tietokoneluokassa ”Olet sä mun mesenaatti?”

Soitellaan.

Panu Varstala, kuva Laura MalmivaaraMerkintöjä-palstalla Veli Lehtovaara ja Panu Varstala kirjoittavat elämästään ja ajatuksistaan Teatterikorkeakoulun Tanssitaiteen laitoksen opiskelijoina.
panu.varstala@teak.fi
veli.lehtovaara@teak.fi

Panu Varstala (kuva: Laura Malmivaara)