Meio Fio (Tais Vieira ja Paul Azevedo), Kuopio tanssii ja soi 19.6.

Olli Ahlroos: Kontekstiinsa palautettua katukulttuuria. Meio Fio teos onnistui siinä missä Membros ryhmän aiemmin festivaalilla – Musiikkikeskuksen suurella lavalla – esittämä Elemento Bruto / Raio X oli hieman heikoilla. Teos ei ollut niin tarkkaan koreografioitu ja se oli vahvasti improvisaatioon perustuva.


Membros companhia de dança: Meio Fio

Ohjaus: Tais Vieira, Paul Azevedo
Koreografia: Tais Vieira
Tanssi: Mirila Greicy, Amilton Vilarindo, Joao Carlos, Jean Gomez, Zanzibar Vicentino, Luiz “nego” Henrique
Musiikki: Racionais Mc’s, Diana Di, KL Jay, O RAPPA, Frederic Chopin

Kuopion tori 19.6.2007


Kontekstiinsa palautettua katukulttuuria

Meio Fio teos onnistui siinä missä Membros ryhmän aiemmin festivaalilla – Musiikkikeskuksen suurella lavalla – esittämä Elemento Bruto / Raio X oli hieman heikoilla. Teos ei ollut niin tarkkaan koreografioitu ja se oli vahvasti improvisaatioon perustuva.

Tällä kertaa ryhmä tanssi Kuopion torilla – eikä edes lavalla – vaan sen vieressä, torikansan päästessä tällä kertaa todella lähelle seuraamaan ryhmän akrobaattisia edesottamuksia. Ryhmä ei kumarrellut eurooppalaiselle taideinstituutiolle, vaan vei tanssin ihmisten keskuuteen ilman eurooppalaiselle taidetanssiteokselle ominaista muotokieltä. Teos vain tapahtui ja sykki torin ja esitystä seuranneen ihmismassan mukana.

Nyt ryhmän osaaminen pääsi oikeuksiinsa ja se sai aidon kontaktin esitystä seuranneeseen ihmispaljouteen. Kuvaavaa ja mahtavaa oli nähdä brasilialaisnuorukaisten jäävän esityksen jälkeen luontevasti keskustelemaan tanssista ihmetyksissään olevien vanhempien kuopiolaisrouvien kanssa!
Olli A. Ahlroos

Olli A. Ahlroos

Kirjoittaja on teoreettisen filosofian ja estetiikan opiskelija Helsingin yliopistossa. Hän suorittaa työharjoittelua Liikekieli.comissa kevään 2007.

olli.ahlroos(at)liikekieli.com

Kuva: Johannes Romppanen

Korvaa sähköpostiosoitteessa (at) @-merkillä.