Kuukauden tanssielokuvat

Sarjassa tanssitaiteilijat ja/tai elokuvantekijät esittelevät kiinnostavia netistä löytyviä tanssivideoita. Vuorossa tanssija-koreografi Teemu Kyytinen.

Atelic

Atelic on alunperin tehty motion control- testipätkäksi ja metodin esittely se enemmän onkin kuin varsinainen tanssielokuva. Kuitenkin siinä on kiinnostavaa kuvankäsittelymetodista syntyvä uusi liikkeellinen taso. Fragmentoitu kuva on tässä mielestäni toimiva tapa luoda rytmiä ja suuntaa.

Rize

David La Chappellen Rize on varmasti monille tuttu. Suosittelen etsimään ja hankkimaan koko elokuvan, linkissä elokuvan ehkä korniin päin kalleellaan oleva hollywood-henkinen traileri.

Eritoten krumping on ollut minusta huiman kiinnostavaa ensinäkemästä lähtien. Kun miettii, mitä ilmaisullisia mahdollisuuksia ihmiskeholla on, tekee hyvää välillä tuulettaa päätä oman viiteryhmän ulkopuolelle.

Teemu Kyytinen

Kirjoittaja on freelance-koreografi ja -tanssija, joka on vuonna 1996 alkaneen uransa aikana tanssinut useiden koreografien teoksissa niin koti- kuin ulkomaillakin. Omia koreografioita Kyytinen on tehnyt vuodesta 2003. Nyttemmin Kyytinen on kiinnostunut tanssin digitaalisesta elokuvaamisesta. Kyytinen on myös Jyväskylässä järjestettävän Tanssin Aika-festivaalin taiteellinen johtaja.