Kuukauden tanssielokuvat

Sarjassa tanssitaiteilijat ja/tai elokuvantekijät esittelevät kiinnostavia netistä löytyviä tanssivideoita. Vuorossa tanssija-koreografi Jarkko Lehmus.


Klassikko vuodelta 1995. Kiitos YLE:n näin tämän aikoinaan televisiosta.

Choreographer: Edouard Lock
Director/Writer: Bernar HebertJo Strømgrenin ison rahan tuotanto. Tanssi, musiikki ja produktioarvot ovat aika kohdallaan. Tanssipätkät on kuvattu hänen omassa asunnossaan Oslossa. Naapuri on oikea naapuri.

Choreographer: Jo Strømgren
Director: Stein-Roger BullAnd now something entirely different: a sound sculpture. Löysin tämän Vimeota kahlatessa. Aikamoinen teknologinen kummajainen. Mieleen tulee, miltä tämä näyttäisi kolmiulotteisena hologrammiprojisointina. Ehkä joskus tulevaisuudessa mulla on tämmöinen taideteos projisoituna kämppäni nurkassa.Tämä on mukana puhtaasti sen takia, että kaveri tekee niin kipeitä juttuja. Eikä tuo jatkuva dolly-ajokaan ole ihan sheissea. Ei edes pompi, vaikka toinen jumppaa ihan kympillä ja kiskot ovat varmasti aika halvalla kasaan pistetyt. Leikkaukset pomppivat hieman ja vaihtuva luonnonvalo pikkuisen heittää, mutta tuollaiset asiat eivät minua häiritse. Tässä on keskitytty vain itse asiaan: kipeisiin muuveihin.Jos Jo Strømgren teki isolla budjetilla, niin tässä tehdään pienellä. Kuvattu ilmeisesti aivan perusjärkkärillä ja hidastukset tehty Twixtorilla. Halvalla mennään. Onhan kuvassa jonkin verran afrtifacteja, mutta aika hyvää jälkeä pienellä budjetilla. Eihän tämä varsinaisesti tanssileffa ole, mutta koko homma on idealtaan hyvä, läpi koreografioitu ja kuvattu yhdellä otolla. Lopullinen versio on yhdistetty kahdesta otosta. Respect!

Jarkko Lehmus

Kirjoittaja on tanssitaiteilija, joka liikkuu laajasti koko esiintyvän taiteen kentällä tanssien, koreografioiden, näytellen ja opettaen.