Kuukauden tanssielokuvat

Sarjassa tanssitaiteilijat ja/tai elokuvantekijät esittelevät kiinnostavia netistä löytyviä tanssivideoita. Vuorossa Sari Palmgren, tanssija-koreografi ja tanssielokuvafestivaali Loikan taustavaikuttaja.

Olen valinnut kuukauden tanssivideoiksi kaksi hyvin erilaista tanssivideota internetin laajasta tarjonnasta. Nämä tanssivideot edustavat mielestäni hyvin netissä toimivaa yhden minuutin tanssielokuvaformaattia.  Minua kiinnostaa tanssielokuvassa rytmi, dokumentaarisuus, sisältö sekä eläimet. David Hintonin Birds kokoaisi hienosti nämä itseäni kiinnostavat eri osa-alueet yhteen, mutta valitettavasti se ei ole nähtävissä netissä. Toivottavasti teillä on mahdollisuus nähdä se isommalta kankaalta.

Matthijs Blonkin yhden minuutin tanssivideota Dance! en ole valinnut tähän sen kuvauksen tai leikkauksen takia, mutta tanssin voima ja dokumentaarisuus on siinä sykähdyttävää.

Toinen yhden minuutin tanssielokuva on Chaja Hertogin ja Nir Nadleronin The Four riders. Olen omissa teoksissani käyttänyt myös jaettua näyttöä, joka tuo eri tavalla rytmiä ruutuun.

Sari Palmgren

Sari Palmgren on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi vuonna 2004 Teatterikorkeakoulusta.  Hän toimii freelance tanssijana, koreografina ja tanssinopettajana. Hän työskentelee tanssitaiteen eri alueilla: näyttämöteosten parissa, teatterissa, erilaisten sosiaalisten koreografiaprojektien sekä tanssielokuvan parissa. Sari Palmgren on M.A.D. Tanssinmaisterit ry:n hallituksen puheenjohtaja. M.A.D. Tanssinmaisterit ry järjestää muun muassa vuosittaista Loikka -tanssielokuvafestivaalia.

One Comment

Comments are closed.