Kedja Wilderness: MOB Moon, Sugar and Fur – Attack 2

Kedja Wilderness -projektin viimeinen residenssi oli toukokuussa Suomessa Kokko1721-residenssissä Kangasniemellä. Ruotsalais-tanskalainen taiteilijaryhmä The Mob on toukokuun alusta lähtien työstänyt tanssia ja musiikkia yhdistävää teostaan Moon, Sugar and Fur – Attack 2. Lauantaina 17.5. teos esitettiin suomalaisyleisölle Kokko1721-maatilan Päiväntanssit XIII-tapahtumassa.

Moon, Sugar and Fur – Attack 2 on kahden esiintyjän ja kolmen muusikon tanssiteos ja konsertti. Lähtökohtana on unelma symbioosista: tunnistamattomat kehot ja oudot oliot muovautuvat osaksi luontoa, villiä maisemaa. Ryhmä työskenteli ensimmäisessä residenssissä Norjassa tehden musiikkia ja tanssien niin, että kaikki ryhmän jäsenet kokeilivat toistensa osa-alueita. Tämä loi yhteisen pohjan teokselle ja kunnioitusta eri työryhmän jäsenten työlle. Kangasniemellä ryhmä on keskittynyt teoksen valmistamiseen.

Kuva: Sari Palmgren.
Kuva: Sari Palmgren.

Kokko1721-residenssin perustajalle Jukka Ristolaiselle taide ja elämä on yhtä. Hän on avannut kotinsa ovet eri taiteilijaryhmien residensseille. Mob-ryhmä koki konkreettisesti tämän elämäntavan, koska he osallistuivat talon toimintoihin, eivätkä toimineet vain taiteilijoina. He pohtivat paljon, mikä on kokeva keho, vastakohtana esiintyvälle keholle. “Minä olen koko ajan kokevassa kehossa, tämä kokeva kehon tila ei lopu koskaan”, sanoi teoksen toinen koreografi-esiintyjä Emma Cecilia Ajanki.

Kuva: Sari Palmgren.
Kuva: Sari Palmgren.

“Wilderness-residenssissä työskentelemällä emme ole saaneet teokseen etäisyyttä harjoitusten päätyttyä, vaan elämme teosta jatkuvasti. Olemme enemmän eläneet teoksen tekemistä, koemme asiat tuoreina, näin ollen myös teos tuntuu tuoreelta”, sanoo yksi teoksen esiintyjistä, Mokonuiarangi Smith.

Kangasniemen jälkeen teos esitetään Kööpenhaminassa osana Mellenrum-festivaalia 29.5.-1.6. sekä elokuussa Ahvenanmaalla osana pohjoismais-baltialaista Keðja Marienhamn -tapahtumaa.

Kuva: Sari Palmgren.
Kuva: Sari Palmgren.

Keðja Wilderness on osa monivuotista pohjoismais-baltialaista Keðja-yhteishanketta, jota tukee Euroopan komissio. Wilderness-residenssien suomalaisena järjestäjänä toimii MAD Tanssimaisterit ry.

Sari Palmgren

Kirjoittaja on tanssija-koreografi, joka toimii myös Wilderness-residenssien projektikoordinaattorina.

°°°°

Lisätietoa Kokko1721-residenssistä:

Jukka Ristolainen, kokko@kokko1721.eu , puh 040 5089020

www.kokko1721.eu

Keðja Wilderness -taiteilijablogi:

http://kedjawilderness.tumblr.com/

www.kedja.net