Entrée (Liisa Ruuskanen) Paikallisliike 07, 19.6.

Olli Ahlroos: Tanssiva päivällinen. Eriskummallinen ilta tarjosi gastronomiaa, koreografiaa, teatteria, huumoria, ja lämpöistä tunnelmaa kera muiden herkkusuiden.


Ruokateatteri: Entrée

Konsepti ja esiintyjät: Liisa Ruuskanen, Harri Vehviläinen, Ravintola Intron henkilökuntaa
Koreografia: Liisa Ruuskanen
Monologit: Johanna Keinänen, Liisa Ruuskanen
Ohjaus: Johanna Keinänen
Puvut ja kampaukset: Mirkka Nyrhinen
Valot ja tekninen toteutus: Juha Paaso-Rantala
Menu: Harri Vehviläinen (Crème Ninon ja toast Skagen, Boeuf Stroganoff, Pêche Melba, kahvi, petit Four)

Kuopio tanssii ja soi, 19.6.2007, Ravintola Intro


 

Tanssiva päivällinen

Eriskummallinen ilta tarjosi gastronomiaa, koreografiaa, teatteria, huumoria, ja lämpöistä tunnelmaa kera muiden herkkusuiden. Konsepti oli vertaansa vailla ja toteutus mitä mainioin. Entinen tanssiteatteri Minimin jäsen ja tanssijan uran jälkeen kokiksi opiskellut Liisa Ruuskanen esitti Ravintola Introssa ruokailijoiden aterioidessa milloin tanssivaa hovimestaria, myöhästelevää ja tanssien munakasta valmistavaa kokkiharjoittelijaa, hysteerisen hauskaa veitsien ja muiden keittiötyökalujen vaarallisuudesta luennoivaa goottihahmoa sekä ruoan ja keittiöhenkilökunnan eroottisuuden hullaannuttamaa, seksin nälkäistä tarjoilijaa.

Keittiömestari Harri Vehviläinen puolestaan vastasi menun lisäksi mielenkiintoisista kertomuksista ruokalajien historiasta ja antoi hyödyllistä opastusta mm. veitsistä ja niiden kunnossapidosta. Ruokateatteri esitys tarjosi myös aatoksia gastronomiasta sekä herkuttelun ja ravinnon tärkeydestä. Ruokailijat saivat kuullakseen mm. viisaita sitaatteja Anthelme Brillat-Savarinin teoksesta Maun fysiologia. Hauskat tarinat tarjoilluista ruokalajeista antoivat makunautinnoille aivan erityistä syvyyttä.

Tarjoilunkin pelatessa moitteetta ei ravintolailta olisi paljon mukavampi voinut olla. Pöytäseurueeseen kuulunut kuopiolaisrouva kertoikin kevään aikana järjestettyjen Entrée – esitysten olleen hyvin suosittuja.Olli A. Ahlroos

Olli A. Ahlroos

Kirjoittaja on teoreettisen filosofian ja estetiikan opiskelija Helsingin yliopistossa. Hän suorittaa työharjoittelua Liikekieli.comissa kevään 2007.

olli.ahlroos(at)liikekieli.com

Kuva: Johannes Romppanen

Korvaa sähköpostiosoitteessa (at) @-merkillä.