Vuoden Tanssikuva 2011 -kilpailun säännöt

Tanssin verkkolehti Liikekieli.com (www.liikekieli.com) käynnistää jälleen Vuoden tanssikuva -valokuvauskilpailun. Tapahtuman tarkoituksena on tehdä maamme korkealaatuista tanssikuvausta tunnetuksi laajemmalle yleisölle sekä edistää tämän valokuvausmuodon kehitystä niin osana tanssialaa kuin itsenäisenä taiteenlajinakin.


 

 

Vuoden Tanssikuva 2011 -kilpailun säännöt

Tanssin verkkolehti Liikekieli.com (www.liikekieli.com) käynnistää jälleen Vuoden tanssikuva -valokuvauskilpailun. Tapahtuman tarkoituksena on tehdä maamme korkealaatuista tanssikuvausta tunnetuksi laajemmalle yleisölle sekä edistää tämän valokuvausmuodon kehitystä niin osana tanssialaa kuin itsenäisenä taiteenlajinakin.

Vuoden tanssikuva -kilpailun tavoitteena on

  • tarkastella, miten tanssia valokuvataan tänä päivänä
  • luoda uutta vuorovaikutusta valokuvaajien ja tanssikentän välille
  • innostaa katsoja ajattelemaan, mitä hän katsoo tanssissa tai tanssikuvassa
  • herättää laajempaa kiinnostusta tanssia kohtaan.

1.    Yleistä

1.1    Vuoden tanssikuva 2011 on visuaalisesti korkealaatuinen tanssiaiheinen valokuva, joka ilmentää vahvasti tanssin emotionaalista ja liikkeellistä jännitettä.

1.2    Kuvan aihetta tai sen käsittelemää tanssin alaa ei ole tarkemmin rajattu.

1.3    Kilpailu on avoin kaikille suomalaisille tai Suomessa toimiville kuvaajille, ja siihen voi osallistua tanssikuvalla tai -kuvilla, jotka on otettu 1.1.2008 jälkeen.

1.4    Kilpailukuvien tulee olla osallistujan itsensä ottamia.

1.5    Kukin valokuvaaja voi osallistua kilpailuun niin monella kuvalla kuin haluaa.

 

2.    Arviointiprosessi ja kilpailukuvien toimitustapa

2.1    Kuvat vastaanottaa kilpailun sihteeri Veera Lamberg, joka toimittaa ne tuomariston arvioitaviksi anonyymeinä. Kilpailijoiden henkilöllisyys saatetaan tuomariston tietoon vasta kilpailutöiden arvioinnin päätyttyä.

2.2    Kilpailuun osallistuvat kuvat tulee lähettää sähköpostitse osoitteeseen tanssikuva(ät-merkki)liikekieli.com ennen 31.10.2011 klo 24.00 Suomen aikaa. (HUOM: korvaa sähköpostiosoitteessa ”(ät-merkki)” @-merkillä.)

2.3    Kilpailutyön ja ilmoittautumislomakkeen sisältävä sähköpostiviesti katsotaan vastaanotetuksi silloin, kun se on kirjautunut luettavassa muodossa kilpailun järjestäjän sähköpostiin ja osallistuja on saanut vahvistuksen osallistumisestaan.

2.4    Kilpailun sihteeri toimittaa kilpailuun osallistuvat kuvat tuomaristolle arvioitaviksi siten, että kuvien yhteydestä on poistettu muut lisätiedot paitsi kilpailutyön nimi. Kuvat laitetaan anonyymeinä myös web-galleriaan yleisöäänestyksen ajaksi. Tekijätiedot lisätään web-galleriaan äänestysajan päätyttyä.

 

3.    Osallistumismaksu ja ilmoittautumislomake

3.1    Kilpailun ja sen valokuvanäyttelyn järjestelykulujen kattamiseksi peritään osallistumismaksu, joka on 10 euroa/kuva kultakin osallistujalta. Maksu tulee suorittaa ennen kilpailutyön/-töiden sekä ilmoittautumislomakkeen lähettämistä Tanssin liikekieli ry:n tilille 800037-10031334. Maksun viestikenttään tulee lisätä tunnus ”Vuoden tanssikuva 2011, osallistumismaksu” sekä osallistuvan kuvaajan nimi ja kuvien lukumäärä.

3.2    Täytetty ilmoittautumislomake tulee lähettää samassa sähköpostiviestissä kilpailutöiden kanssa osoitteeseen tanssikuva(ät-merkki)liikekieli.com ennen 31.10.2011 klo 24.00 Suomen aikaa. (HUOM: korvaa sähköpostiosoitteessa
”(ät-merkki)” @-merkillä.)

4.    Aikataulu

4.1    Kilpailuaika alkaa 1.9.2011 ja päättyy 31.10.2011.

4.2    Marraskuussa yleisölle avataan kilpailun nettigalleria, jossa jokainen voi käydä äänestämässä omaa suosikkiaan. Yleisön suosikki julkistetaan kilpailutöistä koostetun valokuvanäyttelyn yhteydessä.

4.3    Kilpailun voittajat julkistetaan joulukuussa 2011. Palkintojen julkistamisen jälkeen järjestetään näyttely kilpailun parhaimmistosta.

5.    Tuomaristo

5.1    Kilpailussa palkittavat kuvat valitsee kilpailun tuomaristo, jonka jäsenet ovat valokuvauksen, viestinnän ja tanssitaiteen ammattilaisia.

5.2    Yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan web-galleriassa marraskuusta alkaen.

5.3    Kilpailun järjestäjällä on oikeus esikarsintaan ennen kuvien toimittamista tuomareille.

6.    Palkinnot

6.1    Kilpailussa myönnetään 1.–2. palkinnot.

6.2    Palkintojen kokonaissumma on 2 000 euroa. Palkinnot ovat:

Vuoden tanssikuva 2011 -pääpalkinto 1 500 euroa

2. palkinto 500 euroa

6.3    Tuomaristo voi näiden palkintojen lisäksi myöntää harkintansa mukaan Tanssisalama-kunniamaininnan sekä mahdollisen lisärahapalkinnon valokuvalle, joka ei saa kilpailussa muuta palkintoa, mutta joka katsotaan erityismaininnan arvoiseksi taiteellisen omaperäisyytensä ja poikkeuksellisen laadukkaan toteutuksensa ansiosta. Lisäksi yleisöäänestyksessä eniten ääniä saanut kuva palkitaan.

6.4    Tuomaristo voi harkintansa mukaan poiketa yllä olevasta palkintojen jakokaavasta.

6.5    Tuomariston päätökset ovat lopullisia.

7.    Tekniset vaatimukset ja rajoitukset

7.1    Kilpailutyöt voivat olla digitaali- tai filmitekniikalla kuvattuja.

7.2    Kuvat toimitetaan kilpailuun digitaalisessa muodossa sähköpostitse osoitteeseen tanssikuva(ät-merkki)liikekieli.com. (HUOM: korvaa sähköpostiosoitteessa ”(ät-merkki)” @-merkillä.)

7.3    Kunkin kilpailutiedoston on oltava RGB-muotoinen JPEG- tai TIFF-tiedosto, jonka pikselikoko on kuvan pitkällä sivulla vähintään 3 000 pikseliä. Yksittäisen kuvatiedoston maksimikoko on 10 MB.

7.4    Kuvatiedosto sekä ilmoittautumislomake tulee nimetä seuraavan kaavan mukaisesti: osallistujan_nimi_kuvannimi.(tiedostopääte). esim: meikäläinen_matti_tanssin_huumaa.jpg

7.5    Mahdollisimman luotettavan sävytoiston varmistamiseksi suosittelemme kilpailutiedoston tallentamista Adobe RGB (1998) -väriavaruuteen.

8.    Tekijänoikeudet

8.1    Kilpailutöiden tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla. Kilpailun järjestäjällä on oikeus ilman erillistä korvausta julkaista osallistuneet kuvat kilpailun web-galleriassa ja valokuvanäyttelyssä, sekä mahdollisten tulevien Vuoden tanssikuva -kilpailujen tiedotustarkoituksissa. Järjestäjä pidättää oikeudet valokuvanäyttelyä varten tehtyihin kuvavedoksiin.

8.2    Kilpailun järjestäjällä on oikeus saattaa kuvat veloituksetta muiden tiedotusvälineiden käyttöön kilpailua koskevaa uutisointia varten.

8.3    Kuvaajan nimi ilmoitetaan kilpailutöiden käytön yhteydessä sekä web-galleriassa äänestysajan päätyttyä.

8.4    Kuvaaja vastaa siitä, ettei teos loukkaa kolmannen osapuolen (esim. koreografin tai tanssijan) tekijänoikeuksia eikä muita immateriaalisia oikeuksia.

9.    Tiedustelut ja lisätiedot

9.1    Yleiset tiedot kilpailusta:

Kilpailun tiedottaja Tiia Lappalainen

tiia.lappalainen(ät-merkki)liikekieli.com

040 7332036

9.2    Tekniset lisätiedot ja kilpailutöiden toimitukseen liittyvät kyselyt:

Liikekieli.comin tekninen vastaava Aleksi Ceder

aleksi.ceder(ät-merkki)liikekieli.com

0400 604452

(Korvaa sähköpostiosoitteissa ”(ät-merkki)” @-merkillä.)

10.    Sääntöjen päivitys

10.1    Kilpailun järjestäjät pidättävät oikeuden tehdä perustellusta syystä muutoksia ja päivityksiä näihin sääntöihin ennen kilpailua tai sen aikana.

10.2    Ajantasainen ja voimassa oleva versio kilpailun säännöistä on aina saatavilla  osoitteessa www.liikekieli.com/tanssikuva.

10.3    Mikäli sivustossa julkaistuissa säännöissä ilmenee teknisen virheen tai muun vastaavan syyn vuoksi eroavaisuuksia HTML-muodossa ja PDF-tiedostona julkaistujen sääntöversioiden välillä, PDF-tiedosto katsotaan päteväksi.