Tietoa Liikekieli.comista

Liikekieli.com on tanssitaiteen ja tanssin kentän oma verkkolehti. Se tuo näkyville laaja-alaisesti tanssin ja sitä lähellä olevien taidemuotojen tekijöiden ja kokijoiden ajatuksia, taidetta ja toimintaa. Liikekieli.comiin mahtuvat monenlaiset estetiikat, maailmankuvat ja tanssin muodot. Liikekieli.com pyrkii laadukkaaseen taidejournalismiin ja etsii taidekritiikin uusia muotoja.

Liikekieli.comia lukee tällä hetkellä noin 2300 yksilöityä kävijää kuukaudessa. Yhteensä julkaisun tekemiseen on osallistunut liki 190 eri kirjoittajaa tanssin ja kulttuurin kentältä.

***

Verkkolehti sai alkunsa tanssija Valtteri Raekallion visiosta, jota hän lähti toteuttamaan tanssija-koreografi Thomas Freundlichin kanssa marraskuussa 2004. Liikekieli.com syntyi tanssikentän kokemuksesta, että olemassa olevat mediat eivät pystyneet riittävästi käsittelemään ja heijastamaan suomalaisen tanssin monimuotoisuutta ja -arvoisuutta. Verkkolehti perustettiin rajapinnaksi, jossa tanssitaiteilijat, katsojat, toimittajat ja tanssikentän toimijat voivat jakaa ajatuksiaan, esitellä töitään, keskustella tanssista ja etsiä uudenlaisia luovia toimintamalleja tanssitaiteen puitteissa. Liikekieli.comille myönnettin tanssitaiteen valtionpalkinto 2008 sekä Tanssin mainetekopalkinto 2006.

Marraskuussa 2014 Liikekieli.com täytti kymmenen vuotta. Sen kunniaksi julkaistiin juhlajulkaisu yhteistyössä Suomen Tanssi- ja Sirkustaiteilijat ry:n Liitos-lehden kanssa. Osa artikkeleista on luettavissa täältä: http://www.liikekieli.com/liikekieli-com-10-vuotta

Yhteiskunnalliset tavoitteet ja kulttuurihankkeet

Liikekieli.com ei kilpaile muiden toimijoiden kanssa. Jotta mahdollistetaan elävä kulttuurielämä näin pienessä maassa, on pienten ja suurten, uusien ja vanhojen toimijoiden sekä organisaatioiden rakennettava yhteistyötä, joka edistää ajattelun, taiteen ja tasa-arvon mahdollisuuksia – siis kulttuuria.

Pyrkimyksemme on luoda keskustelua, laajentaa tanssin katsojakuntaa, inspiroida ja innostaa sekä herättää pohtimaan myös taidepoliittisia kysymyksiä. Tämän mahdollistamiseksi olemme toteuttaneet myös erilaisia kulttuurihankkeita. Enemmän hankkeista voit lukea täältä: http://www.liikekieli.com/hankkeet

Liikekieli.com tekee tiivistä yhteistyötä muiden kulttuurialan julkaisuiden ja kulttuurilaitosten kanssa. Pyrimme toimimaan valtamedioissa tapahtuvan taidejournalismin alasajon vastustamiseksi ja edistämään taidejournalismin, taidekritiikin ja kulttuurin pienlehtien toimintaedellytyksiä. Liikekieli.com on Kultti ry:n jäsen.

Organisaatio ja yhteystiedot

Liikekieli.comia jukaisee Tanssin Liikekieli ry. Päätoimittajana ja hallituksen puheenjohtajana toimii Maija Karhunen ja taloushallinnosta vastaavana rahastonhoitajana Heini Tuoresmäki.  Tanssin liikekieli ry:n vuoden 2016 hallituksen muut jäsenet ovat edellisten lisäksi Mari Pääkkönen, Olli Ahlroos ja Janina Rajakangas. Toimituksen teknisenä tukena toimii Lennart Takanen.

Verkkolehden aktiivisimman toimitusneuvoston muodostaa yhdistyksen hallitus, joka jakaa vastuuta edelleen yhdistyksen muille jäsenille ja toimittajille. Hallituksen kokoukset ovat tarvittaessa avoimia kaikille, ja niistä sekä muista verkkolehden ajankohtaisista asioista tiedotetaan yhdistyksen jäsenkirjeissä. Liity siis jäseneksi ja ole mukana luomassa lehteä! Voit myös lähettää valmiin artikkelin tai vain pienen juttuidean suoraan sähköpostitse päätoimittajalle.

 

Maija Karhunen

maijakuva1

Päätoimittaja, hallituksen puheenjohtaja
maija.karhunen(a)liikekieli.com
+358 44 5529257

Heini Tuoresmäki

-1

 

 

 

 

Yhdistyksen rahastonhoitaja
heini.tuoresmaki(a)liikekieli.com

 

Postisoite:

Tanssin Liikekieli ry

Liikekieli.com

PL 161

00101 Helsinki

Yleiset yhteydenotot, artikkeli-ideat, julkaistavaksi tarjottavat tekstit sekä kommentit:

toimitus(ät-merkki)liikekieli.com

Sivuston bannerimainontaa koskevat asiat:

myynti(ät-merkki)liikekieli.com

Korvaa sähköpostiosoitteissa (a) @-merkillä.

ISSN 2343-1032

Ohjeita kirjoittajille

Vuonna 2015 maksetaan pieni palkkio kaikille kirjoittajille.

Pikamuistilista:

Tarkista, että tekstistäsi löytyvät seuraavat:

1.    Otsikko

2.    Arvioissa teostiedot

3.    Lihavoinnit ja kursivoinnit oikein tehtynä

4.    Kirjoittajaesittely

 

Muutamia ohjeita Liikekieli.comin kirjoittajille

Perustele mielipiteesi.

Kärkevätkin näkemykset ovat tervetulleita, kunhan ne on perusteltu hyvin. Jos esität rankkoja väitteitä oman toimialasi epäkohdista, esitä myös perusteltua tietoa, joka kestää lähemmänkin tarkastelun. Kaihda laiskaa ajattelua, epämääräisiä tilastonpuolikkaita ja ilmaan heiteltyjä kysymyksiä. Älä epäröi puolustaa asiaa, johon uskot, mutta muista, että pelkkä ”keskustelun herättäminen” jostakin aiheesta ei riitä – vahvojen mielipiteiden tueksi pitää löytyä jykeviä perusteluja ja jäsenneltyjä faktoja.

Arviota kirjoittaessasi muista, että valtaan liittyy aina vastuu, myös kriitikon kohdalla. Tee parhaasi ollaksesi tämän vastuun arvoinen. Arvioi teos, joka on näyttämöllä. Älä tuhlaa palstatilaa ratkaisuille, joita koreografi ei tehnyt tai teokselle, jonka olisit itse luonut. Hyödynnä asiantuntemustasi, mutta älä unohda teoksesta saamaasi välitöntä katsomiskokemusta.

Muista, että sinun ei tarvitse olla tanssialan ammattilainen kirjoittaaksesi arvion. Liikekieli.com julkaisee mielellään myös katsojien lähettämiä yleisöarvioita – luota siihen, että olet oman katsomiskokemuksesi asiantuntija!

Jalosta ja trimmaa.

Kysy itseltäsi: onko tästä kirjoituksesta hyötyä lukijalle? Teksti tai arvostelu, joka kertoo enemmän kirjoittajasta kuin itse aiheesta tai teoksesta on joskus viihdyttävää luettavaa mutta yleensä auttamattomasti hakoteillä.

Usein sanotaan, että kirjoittajan varsinainen työ alkaa vasta, kun jutun ensimmäinen hahmotelma on valmis. Käy tekstisi läpi vielä kolmannen ja neljännenkin kerran, hio, viilaa ja paikkaa. Kitke armotta pois kiinnostavatkin rönsyt, jos ne eivät ole olennaisia juuri tämän artikkelin kannalta. Harkitse, kannattaisiko kahdesta yhtä kiinnostavasta aiheesta kirjoittaa mieluummin kaksi erillistä juttua. Liikekieli.comin toimitus pidättää oikeuden editoida tekstit ja huolehtii niiden oikoluvusta, mutta on suositeltavaa pyrkiä saamaan teksti mahdollisimman julkaisuvalmiiksi ja huolitelluksi ennen sen lähettämistä.

Ole myös tietoinen omista ”taipumuksistasi”. Jokaisella hyvälläkin kirjoittajalla on omat maneerinsa ja suosikkirakenteensa. Jos niistä on tietoinen, niitä voi välttää – tai ainakin käyttää tietoisesti.

Helpota artikkelin päivittäjän elämää.

Älä koskaan sisennä tekstiä välilyöntinäppäimellä (Spacebar) tai sarkaimella (Tab).

Lisää rivinvaihto vain kunkin kappaleen tai väliotsikon jälkeen. Kappaleiden väliin voi lisätä ylimääräisen rivinvaihdon (kaksi kertaa Enter). Kahta välilyöntiä (Space) ei koskaan tule peräkkäin.

Mitä vähemmän tekstissäsi on ylimääräisiä muotoiluja, sitä helpompi se on julkaista sivustossa.

Vältä alaviitteiden käyttöä. Akateemisissa töissä ne ovat usein välttämättömiä, mutta web-ympäristössä ne ovat hankalia toteuttaa ja vaikeuttavat lukemista. Mikäli mahdollista, koeta muotoilla julkaistavaksi lähettämäsi teksti sellaiseksi, että alaviitteitä ei tarvita.

Lähetä kirjoituksesi Word- (.doc) tai RTF-muodossa toimituksen sähköpostiosoitteeseen toimitus(ät)liikekieli.com, tai yhteyshenkilöllesi.

Tue viestiäsi kuvalla.

Laadukas kuva-aineisto elävöittää artikkelia kuin artikkelia, videosta puhumattakaan. Jos sinulla on tekstiisi liittyviä kuvia, lähetä ne tekstin mukana sähköpostitse (ei upotettuna tekstitiedostoon, kiitos!).

Mainitse tekstitiedostossasi aina kuvaajan tai oikeudenhaltijan nimi. Muista kuvatekstit jos niitä tarvitaan.

Kuvat tulee toimittaa JPEG-muodossa. Suuria, painokelpoisia tiedostoja ei tarvita – suositeltava maksimikoko lähetettävälle kuvalle on 200–300 KB ja/tai 800 x 600 pikseliä.

Muistathan varmistaa, että lähettämilläsi kuvilla ja muulla materiaalilla on asianmukaiset käyttöoikeudet.

Toimitustiimi pidättää oikeuden pienentää, rajata ja/tai käsitellä lähetettyjä kuvia verkkolehden graafiseen ilmeeseen sopiviksi.

Esittele itsesi.

Lisää tekstisi loppuun 1–3 lauseen pituinen esittely itsestäsi ja taustastasi. Teksti voi olla myös epämuodollinen ja persoonallinen, mutta kirjoita asiallinen esittely, jos haluat, että sinut – ja artikkelisi – otetaan vakavasti.

Muista pitää hauskaa.

Hyvä kirjoittaminen vaatii paitsi ideoita ja inspiraatiota, myös ripauksen työtä. Usko asiaasi ja kirjoita aiheesta, josta joko tiedät paljon tai joka sytyttää, ihastuttaa tai vihastuttaa. Luota siihen, että sinulla on paljon sanottavaa, joka voi kiinnostaa muitakin!

 

FacebookApiException thrown

REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12)