Muuv innostaa suomalaisia tanssimaan

Suomen Kansallisbaletin ja Pienen Suomalaisen Balettiseurueen käynnistämä Muuv-projekti ja työpajat houkuttelevat liikkumaan ja tuottamaan tanssivideoita.

Muuv-projektin tavoitteena on innostaa suomalaisia tanssimaan. Muuvin ydin on nettisivusto muuv.fi, jonne kuka tahansa tanssista innostunut voi kuvata ja ladata omat videonsa. Videoissa tekninen osaaminen ei ole tärkeintä, vaan omaperäinen ote ja hyvä fiilis. Sivustolla jokainen voi kerätä tykkäämisiä omille videoilleen ja käydä tykkäämässä toisten videoista – suosituimmat videot palkitaan kuukausittain lipuilla Kansallisbaletin näytökseen.

Nettisivustolle on koottu myös liikepankkiosio, jonka avulla pääsee tutustumaan ja kokeilemaan erilaisia liikkeitä. Mukana on niin liikkeitä baletista katutanssiin, ja liikepankkia täydennetään koko ajan uusilla liikkeillä.

Osana Muuv-projektia käynnistetään 10. syyskuuta So You Think You Can Muuv? -työpajat, jotka vievät tanssijat kouluihin. Alakoulun 6.-luokkalaisille järjestettävät työpajat innostavat nuoria liikkumaan omilla ehdoilla ja verkkomaailmaa hyödyntäen. Ville Valkosen työpajaa varten tekemä koreografia yhdistää klassista balettia katutanssilajeihin. Työpajoissa oppilaita innostetaan lataamaan omat tanssivideonsa muuv.fi-sivuille.

www.muuv.fi