Kuukauden tanssielokuvat

Sarjassa tanssitaiteilijat ja/tai elokuvantekijät esittelevät kiinnostavia netistä löytyviä tanssivideoita. Vuorossa tanssija-koreografi Taneli Törmä.

Rakastan, inspiroidun, ilahdun ja hämmellyn yksinkertaisista ideoista, joita taiteijat keksivät antaakseen vaikuttavan kuvaelämyksen. Tässä siis kolme minulle erittäin inspiroivaa videotyötä.

Haluan aloittaa ehdottomasti yhdestä idolistani, videotaitelijasta, jonka töissä yhdistyy huumori ja nerokkuus! Hänen työnsä on kuvattu ja editoitu yksinkertaisesti sekä työstetty mielenkiintoisilla konsepteilla. Mahtavat esiintyjät hänen töissään antavat jokaiseen videotyöhön viimeisen viilauksen!

Töissäni iso ispiraatio on aina ollut luonto! Tässä hyvä esimerkki miten luonnon hetkiä voi vangita ja saada ideoita muihin projekteihin – ja miksei tätäkin voisi sanoa tanssivideoksi? Vaikka tanssijat ovatkin tällä kertaa ryhmä lintuja….

Viimeinen yksinkertainen videotyö on esimerkki siitä, kuinka pienellä budjetilla ja hyvällä idealla voi tehdä videotyön, joka on kertova ja kaunis. Työ on toteutettu mielenkiintoisella editointi-idealla.

Taneli Törmä

Kirjoittaja on suomalainen kansainvälinen tanssitaiteilija, jonka tukikohta on Odense, Tanska. Hän on freelancer nykytanssija, koreografi, opettaja ja taide/tanssivideon tekijä. Hänen omia video- & tanssitöitään voi seurata Vimeosta täältä.