Japan video diary 5

Kolmas viikko residenssissä. Pääsimme harjoittelemaan creative space 9001:seen keskelle rautatieasemaa. Esitys on hahmottunut tällä viikolla pidemmälle.


Kolmannen viikon lopulla aloitimme harjoitukset Creative space 9001:ssä. Olen tyytyväinen, että olemme käyneet jo aiemmin paikan päällä työskentelemässä.
 
Work in progress -esityksen nimi on yellow line. Sokeille tarkoitettuja keltaisia viivalinjoja kulkee Japanissa joka puolella kaupunkia muodostaen reittejä. Olemme keskustelleet ja tehneet erilaisia liikekokeiluja tanssijoiden kanssa kommunikaatiosta, vallan käytöstä, yhteydestä ympäristöön sekä toisiin ihmisiin. Minulle kaupunki on ajoittain näyttäytynyt niin, että on valittava puolensa ja kuljettava sokeina omilla keltaisilla viivoilla.  

Käytän erilaisia eleitä, liikkeitä ja ääniä kuvatakseni dramaturgiaa ja suuntaa johon haluaisin tanssijoiden menevän. Välillä kuitenkin tuntuu, että minulta loppuvat keinot ohjata tanssijoita syvemmälle liikkeessä. Mutta yritystä on ja on tosi mielenkiintoista työskennellä täällä. Puitteet ovat hyvät ja organisaatio toimii.

 
 
Sari Palmgren työskentelee freelance-koreografina ja -tanssijana mm. Z-Score-koreografikollektiivissa. Hän on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta 2004. Hän työskentelee Japanissa 11.11-17.12.2008, ja tekee tältä ajalta viikottain ilmestyviä lyhyitä videopäiväkirjoja.